Pokušaj pljačke u Sarajevu: Građani savladali lopova, pucao iz gasnog pištolja

Muškarac M.T. (1977) iz Sarajeva je lišen slobode zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela pljačke.

06.09.2023. 20:51
  • Podijeli:
PLjačka Sarajevo-64f8c9495890f.webp Foto: Crna Hronika

U sarajevskom naselju večeras je došlo do pokušaja pljačke.

Kako je Mersiha Novalić, glasnogovrnica Minsitarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdila policija je brzo intervenisala i uhapsila lopova.

“Nešto prije 20 sati, PU Novo Sarajevo je prijavljeno da je u objektu “Konzum”, ulica Trnovska 2A izvršeno razbojništvo, gdje je uz prijetnju oružjem, otuđena određena količina novca. Počinilac je u objektu izvršio opaljenje iz oružja, a tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

U 20.05 sati, muškarac M.T. (1977) iz Sarajeva je lišen slobode zbog sumnje u počinjenje ovog krivičnog djela.

Pronađen je gasni pištolj i gotovi novac, otuđen u krivičnom djelu”, naglasila je Novalić.

Policijski službenici su i dalje na terenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()