Pogledajte šta je oduzeto u policijskoj akciji "Bumerang"

Pronađeni predmeti i automobili Admira Arnautovića i Adnana Maglića

24.09.2022. 18:33
  • Podijeli:
bumerang - mup ks 1-1664037154570.webp Foto: MUP KS

Tokom pretresa koji su izvršeni na više lokacija u Kantonu Sarajevo po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, uz nadzor Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, u cilju dokumentovanja krivičnih djela "Organizovani kriminal" u vezi sa "Neovlaštenim prometom opojnih droga", zatim "Neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, te proizvodima vojne opreme" i "Pranjem novca", propisanim Krivičnim zakonom BIH, za koja su osumnjičeni Admira Arnautovića Šmrka i Adnana Maglića iz Sarajeva, proveli akciju "Bumerang" kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli:

pet skupocjenih motornih vozila (Mercedes G klasa, Audi A6, Range Rover, BMW, Nissan Qashqai), zatim četiri motocikla, veću količinu novca, mobilnih telefona, laptopa, prenosnih uređaja, kao i dokumentacije o prometu pokretne i nepokretne imovine, novčanih transakcija, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz za kriminogene aktivnosti navedenih lica.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine nastavljaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()