Podignuta optužnica protiv komandira Granične policije BiH – aerodrom Banjaluka

Optuženi se tereti da je, u svojstvu službene osobe u institucijama BiH s ciljem da pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu ovlaštenu osobu Granične policije BiH da izvrši nezakonitu isplatu

25.01.2024. 18:37
  • Podijeli:
aerodrom-banjaluka-fotouna-2-.jpg

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH podigla je optužnicu protiv Ognjena Stupara, rođenog 1979. godine u Sanskom Mostu, uposlen kao komandir jedinice Granične policije BiH, aerodrom Banja Luka, državljanin BiH i R Srbije.

“Optuženi se tereti da je, u periodu od 1. februara 2022. do 31. augusta 2023. godine svjestan svojih protivpravnih radnji, a radi pribavljanja nezakonite imovinske koristi, doveo u zabludu službene osobe u Graničnoj policiji BiH podnoseći neistinite podatke i fiktivni ugovor te na taj način nezakonito ostvario naknadu za smještaj i odvojeni život u iznosu od 10.652,26 KM, za koje je oštetio budžet BiH”, navodi se optužnici.

Optuženi se tereti da je, u svojstvu službene osobe u institucijama BiH s ciljem da pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu ovlaštenu osobu Granične policije BiH da izvrši nezakonitu isplatu. Time je počinio kazneno djelo prevara u službi, iz članka 222. stavak 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()