Paljevinom uništavali tragove: Otkrivena laboratorija i 29 kilograma marihuane

Na području Bijeljine MUP RS sprovodi akciju "Lampa" u kojoj je otkrivena laboratorija za vještački uzgoj marihuane

27.10.2022. 12:54
  • Podijeli:
Akcija Lampa 01 foto MUP RS-1666868091667.webp Foto: MUP RS

U akciji "Lampa" policijski službenici MUP-a RS otkrili su laboratoriju za vještački uzgoj marihuane i zaplijenili oko 29 kilograma "skanka". Zbog sumnje da je umiješana u proizvodnju i prodaje droge uhapšena je jedna osoba, a za nekoliko se i dalje traga.

U PU Bijeljina navode da je laboratorija sa kompletnom opremom za vještački uzgoj marihuane otkrivena nakon što je policija intervenisala po prijavi požara.

Kako saznaje UNA nije se radilo o slučajno paljevini, već su osumnjičeni "provalili" policijsku akciju, koja je duže vrijeme pripremana, pa su paljevinom pokušali da unište dokaze i tragove. Paljevinu su uočili građani koji su to i prijavili, a onda se krenulo i u realizaciju akcije "Lampa".

U PU Bijeljina navode da je akcija sprovedena sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, te da su u okviru nje izvršeni pretresi u kojima je pronađeno 29 kilograma marihuane, kao i oprema za njen uzgoj.

"Tokom akcije oduzeta je laboratorija sa opremom i djelovima opreme u vidu karbon filtera, ventilatora, pumpe za vodu, lampe za osvjetljenje i grijanje, veća količina materije za prihranu biljaka, kao i veći broj saksija sa "skankom", u količini od ukupno 18,7 kilograma", saopšteno je iz PU Bijeljina.

Dodaju da su po naredbi suda i uz nadzor Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini sprovedene aktivnosti na dokumentovanu krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Tom prilikom pronađena su i privremeno oduzeta još dva paketa sa 10,3 kilograma "skanka". Pretresi su izvršeni na četiri lokaciji, pri čemu je oduzeto i više mobilnih telefona, automobil, motocikl, pištolj i municija. Jedna osoba je uhapšena i biće predata tužilaštvu na dalje postupanje", navode u PU Bijeljina.

Akcija je i dalje u toku. Pretresi se sprovode na više lokacija, a navodno su pronađene i dodatne količine droge. Ujedno se traga i za osobama za koje se sumnja da su bile umiješane u uzgoj i trgovinu marihuanom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()