Osumnjičeni saučesnik u ubistvu Sablje bio zagrebački policajac

Dvije osobe uhapšene zbog sumnje da su umiješane u ubistvo Tomislava Sablje

23.04.2023. 19:24
  • Podijeli:
Privodjenje osumnjičenog za ubistvo Tomislav Sabljo 01 foto Neva Zganec:PIXSELL-644568ebdbf82.webp Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Zagrebačka policija saopštila je danas da su dvojica osumnjičenih, jedan za ubistvo Tomislava Sablje (41), drugi za saučesništvo, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predati pritvorskom nadzorniku, kao i da je jedan od osumnjičenih policajac.

Osumnjičeni saučesnik (26) je policijski službenik Policijske uprave zagrebačke, koji je od novembra 2021. godine, privremeno udaljen iz službe zbog težih povreda službenih dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

Privodjenje jednog od osumnjičenih za ubistvo Tomislava Sablje (Foto: Neva Zganec/PIXSELL)

Tada mu je oduzeto je službeno oružje, službena legitimacija i značka, prenosi Hina.

Kako se navodi policijskom saopštenju, potvrđena je sumnja da je 22. aprila, oko 4.40 sati, u Ulici Florijana Andrašeca u noćnom klubu, ubijeni došao u verbalni sukob s jednim od gostiju, a onda je uzeo vatreno oružje, koje je bilo odloženo ispod jakne na polici iznad separea pored kojeg je ubijeni bio sa svojim društvom i prislonio tom gostu pištolj na stomak.

Osumnjičeni ubica (37) je od saučesnika (26) uzeo pištolj i došao do žrtve.

Između njih dvojice tada je izbio verbalni sukob nakon kojeg je osumnjičeni ispalio više hitaca, i na mjestu ubio Sablju.

Osumnjičeni ubica je potom saučesniku dao oružje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()