Ogromna hrabrost: Sin (4) spasio majku od nasilnog oca

Kako je rekla, dolaskom na adresu 7. aprila, njen suprug M. S. nalazio se s dvoje djece ispred kuće, iako je ranije tvrdio da se nalazi izvan države sa starijim sinom bez njenog znanja i pitanja.

11.04.2024. 21:57
  • Podijeli:
nasilje shutterstock-645cf60621902.webp Foto: Shutterstock

Muškarcu iz Tešnja izrečene su mjere zabrane u trajanju od tri mjeseca zbog napada na suprugu s kojom je u procesu razvoda i to nakon što je došla po djecu koja su joj trebala biti vraćena nakon odmora u BiH i povratka u Njemačku.

M. S. iz Tešnja tvrdi da se 7. aprila uputila prema kući svog supruga s kojim je u procesu razvoda kako bi preuzela djecu koja su kod njega prema ranijem dogovoru trebala biti od 22. marta do 1. aprila kako bi se majka s njima mogla vratiti u Njemačku gdje živi i radi.

Kako je rekla, dolaskom na adresu 7. aprila, njen suprug M. S. nalazio se s dvoje djece ispred kuće, iako je ranije tvrdio da se nalazi izvan države sa starijim sinom bez njenog znanja i pitanja.

Navodi da je potom majka M. S. normalnim tonom zatražila djecu, nakon čega joj se suprug obratio pun bijesa uz verbalni i fizički napad. Potom, njena sestra staje u odbranu, ali ju je suprug od M. S. gurnuo i počeo fizički napad na svoju suprugu s kojom je u razvodnom procesu, a sve u prisustvu svog oca S. S.

U pokušaju da odbrani M. S. i njena sestra je zadobila nekoliko udaraca, te joj zadaje lakše tjelesne povrede. Sve se dešavalo u prisustvu djece od četiri ili pet godina starosti, te u jednom trenutku i 4-godišnji dječak pokušava stati u odbranu majke koja se uspijeva otrgnuti iz kanala gdje se nalazila, te bježi u automobil.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK su potvrdili da se ovaj događaj desio u Tešnju 7. aprila, te da su dvije ženske osobe zadobile lakše tjelesne povrede. Muškarac, odnosno, suprug M. S. je nakon napada uhapšen i zadržan u policijskim prostorijama gdje su mu izrečene mjere zabrane, a čitav slučaj je predat u nadležnost tužilaštva, piše Kliks.

Oštećena M. S. je kazala da se trenutno nalazi u problemu da joj muž ne želi dati pasoše djece s kojima se treba vratiti u Njemačku s obzirom da joj ističe godišnji odmor, a u sve je uključen i Centar za socijalni rad.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()