Oglasio se Sindikat policije MUP-a TK: “Tragični čin pojedinca izjednačava sa svim policijskim službenicima”

Nakon ubistva Amre Kahrimanović

12.02.2024. 17:00
  • Podijeli:
Tuzla ubistvo Amra K. Kafić cvijeće svijeće-65c4d11e3bd85.webp Foto: N1

Prije samo nekoliko dana u Tuzli se desilo stravično ubistvo. Amru Kahrimanović ubio je policajac Elvis Ćustendil u ugostiteljskom objektu u Tržnom centru Senjak.

Sindiakt policije MUP-a TK oglasio se zvaničnim saopćenjem.

“Povodom tragičnog događaja, ubistva građanke Tuzle, Amre Kahrimanović, Sindikat policije MUP-a TK izražava najiskrenije osjećaje saučešća njenoj porodici i prijateljima, te najoštrije osuđuje ovo ubistvo, kao i svaki drugi vid nasilja.  Imajući u vidu, da je navedeni događaj uznemirio građane grada Tuzle, Tuzlanskog kantona kao i cijele Bosne i Hercegovine, a posebno iz razloga što je ovo krivično djelo počinio policijski službenik Uprave policije MUP TK-a, Sindikat policije obraća se ovim saopštenjem za javnost”, naveli su.

Potom su dodali:

“Smatramo štetnim širenje dezinformacija o radu policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a, kojima se na taj način narušava ugled svih, a čin pojedinca poistovjećuje sa svim policijskim službenicima, što dodatno izaziva osjećaje uznemirenosti i ugroženosti građana Tuzlanskog kantona, kao i nepovjerenje u rad pripadnika Uprave policije MUP TK-a, čime se tragični čin pojedinca izjednačava sa svim policijskim službenicima”.

Između ostalog, naveli su da Sindikat policije daje punu podršku svim službenim organima da na efikasan, objektivan i zakonit način provedu istragu.

“Ističemo, da policijski službenici prvi staju u odbranu lične i imovinske sigurnosti građana, odlučni u toj borbi i svjesni rizika u koje se upuštaju, kao i obaveze koju imaju prema građanima. Profesionalnost, odgovornost, nepristrasnost su osnovni principi u radu policijskih službenika.  Sindikat policije MUP TK-a će se uvijek zalagati za poštivanje i provođenje važećih zakonskih propisa u cilju što uspješnijeg obavljanja poslova i zadataka”, zaključeno je u saopćenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()