Oduzete patike vrijedne 1.7 miliona: Kakav falsifikat

osebno je zanimljivo kako je uvoznik pokušao “zamaskirati” uvoz falsifikata poznatih svjetskih brendova patika.

21.12.2023. 14:47
  • Podijeli:
nike-louis-vuitton-profimedia.jpg

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj upravi Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu falsifikovanih patika, čija se vrijednost procjenjuje na iznos od 1.757.400 KM.

Posebno je zanimljivo kako je uvoznik pokušao “zamaskirati” uvoz falsifikata poznatih svjetskih brendova patika.

Detaljnim pregledom pošiljke koja je bila prijavljena za uvozno carinjenje u Carinskoj upravi Gradiška pronađena je veća količina robe za koju se opravdano sumnja da se istom povređuju žigovi poznatih svjetskih robnih marki.

“Zbog toga je privremeno zadržano 11.716 pari patika koje na sebi nose žigove Nike i Puma, a čija se vrijednost na tržištu procjenjuje na iznos od 1.757.400 KM. Sporna roba je zadržana zbog osnovane sumnje da je istom učinjena povreda prava intelektualne svojine, a o čemu su se izjasnili zastupnici nosilaca pomenutih međunarodno registrovanih žigova”, saopšteno je iz UIO BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()