Odrediti pritvor Vanji! Prijetio svjedocima u istrazi ubistva Bašića

Vuković je uhapšen juče na području Prijedora.

08.02.2024. 13:55
  • Podijeli:
ubistvo-radenko-basic-una.png

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora Vanji Vukoviću /39/ iz Prijedora koji je osumnjičen da je upućivao prijetnje i zastrašivao svjedoka u predmetu u vezi sa organizovanim kriminalom, tražeći da promijeni iskaz u vezi sa ubistvom načelnika prijedorske kriminalistčke policije Radenka Bašića.

Vuković je zastrašivao svjedoka koji je dao iskaz u predmetu protiv Dalibora Railića i drugih, a nakon prikupljanja dokaza o nezakonitim aktivnostima osumnjičenog.

Uhapšen je u operativnoj akciji koju su uz nadzor tužioca sproveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ometa istragu, prikriva dokaze i vrši uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog opasnosti da bi mogao ponovo učiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Vuković je uhapšen juče na području Prijedora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()