Određen pritvor od mjesec dana za Adnana Ćatića, osumnjičenog za terorizam

Navode kako je Ćatić iz Bosne i Hercegovine otišao 2013. godine, kako bi se priključio terorističkim organizacijama (po odluci Vijeća sigurnosti UN), ISIL-u i Al Nusri. Tamo je boravio do 2021. godine

21.11.2023. 11:47
  • Podijeli:
tuzilastvo-bih.jpg

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora nedavno uhapšenom Adnanu Ćatiću, povratniku iz Sirije.

Ćatiću je određen pritvor u trajanju od 30 dana.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH tvrdi kako aspolažu sa dovoljno dokaza kako je Adnan Ćatić bio dijelom organizovane kriminalne grupe, te mu na teret stavljaju krivično djelo terorizam.

Navode kako je Ćatić iz Bosne i Hercegovine otišao 2013. godine, kako bi se priključio terorističkim organizacijama (po odluci Vijeća sigurnosti UN), ISIL-u i Al Nusri. Tamo je boravio do 2021. godine.

S druge strane, Ćatićev advokat Senad Dupovac, tvrdi kako se njegov branjenik dobrovoljno vratio u domovinu, kako nije bio član bilo kakvih formacija, te da je radio u osnovnoj školi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()