Novitović doveden na pretres u Civilnu zaštitu (foto)

U toku su pretresi službenih prostorija Civilne zaštite RS u Banjaluci

27.09.2022. 13:39
  • Podijeli:
Milan Novitovic UNA-1664278701138.webp Foto: UNA

Milan Novitović, v.d. direktor Civilne zaštite Republike Srpske koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, doveden je u službene prostorije CZ u Banjaluci kako bi prisustvova pretresu koji policija sprovodi po nalogu Okružog suda u Banjaluci.

Novitović je uhapšen juče nakon što je u svojstvu osumnjičenog saslušan u Republičkom javnom tužilaštvu RS na okolnosti zapošljavanja svog partijskog kolege iz Ujedinjene Srpske Branislava Zeljkovića, na mjesto svog savjetnika u CZ.

Zeljković je bivši direktora Instituta za javno zdravstvo RS protiv koga je nedavno podignuta optužnica u okviru afere "Korona ugovori". U pritvoru KPZ Banjaluka je proveo pet mjeseci, a nedugo nakon što je pušten na slobodu zaposlen je u CZ po ugovoru na određeno vrijeme.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()