Njemačka policija se oglasila: Znamo gdje se krije Mirnesa

Ukrala više od milion eura iz kompanije gdje je radila

03.01.2023. 10:26
  • Podijeli:
Mirnesa_S_foto_Instagram-63a804a8bc8e7.webp Foto: Instagram

Još uvijek traje potraga za 42-godišnjom Bosankom, Mirnesom S. iz Busovače, koja je 14. oktobra prošle godine ukrala više od milion eura iz kompanije za transport novca u kojoj je bila zaposlena.

O cijelom slučaju oglasila se portparolka njemačke policije Ilona Bon koja je otkrila neke nove detalje o samoj istrazi.

Istakla je da je policija mišljenja kako je Mirnesa najvjerovatnije pobjegla u Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, Mirnesa S .je imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Još uvijek nije objašnjeno na koji način je ona iz kompanije iznijela toliku količinu novca i da li je imala pomagače.

Iz policije podsjećaju da je obećana nagrada za informaciju koja bi mogla dovesti do njenog hapšenja i dalje aktuelna.

"Nagrada je 37.500 eura i ona je i dalje na snazi. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji", saopćila je policija iz Stutgarta.

Ivan Angelov, bivši radni kolega Mirnese S. kazao je: „Bio sam šokiran. Ali u isto vrijeme nisam bio toliko iznenađen, rekla mi je da jednostavno ne želi više da radi, želi da se odmara i uživa.”
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()