Nihad Sarajkić, koji je jučer ubio Anela Kršu u Sarajevu, predat Tužilaštvu KS

Ispalio čak 16 hitaca

11.06.2024. 15:08
  • Podijeli:
tuzilastvo sarajkic screenshot-66684c358cf32.webp Foto: Screenshot

Nihad Sarajkić, muškarac koji je jučer na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu ubio Anela Kršu, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Sarajkić je jučer, oko 16:50 sati, ispalio 16 metaka, a Kršo je preminuo na mjestu događaja. Ubica nije bježao s mjesta događaja i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS uhapsili su ga po dolasku.

Preliminarni rezultati istrage i saznanja govore da je Sarajkić bio u ljubavnoj vezi sa Kršinom partnericom i da je taj odnos bio povod sukoba. Uprkos pokušajima da zaustavi taj odnos, veza je nastavljena, a Kršo je upućivao prijetnje Sarajkiću.

Naknadno je utvrđeno da je preminuli Kršo od 2008. do 2023. godine devet puta bio upisivan u krivičnu evidenciju. Kršo je osuđivan zbog više krivičnih djela kao što su nasilje u porodici, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, ubistvo u pokušaju i krijumčarenje. Prije nego što će biti ubijen, Kršo je tek pušten iz zatvora u kojem je bio zbog nasilja u porodici.

S druge strane, Sarajkić nikada do jučer nije zaveden u kaznenoj evidenciji.

Njih dvojica su prije ubistva sjedili u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Kovačići. Kad su završili razgovor, Sarajkić je krenuo za Kršom i ispalio 16 metaka u njegovom pravcu.

Ubica se od jučer nalazio u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova KS na kriminalističkoj obradi.

Tužilaštvo KS ima pravo na zadržavanje 24 sata nakon kojih će dežurni tužilac odlučiti o daljim mjerama.

Iz Kantonalnog tužilaštva kažu da se istraga o motivima ubistva nastavlja i da se tenutno saslušavaju svjedoci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()