Nekadašnji golman Slovenije uhapšen zbog krijumčarenja Kineza iz BiH u Hrvatsku

U akciji su uz bivšeg golmana privedene još četiri osobe

17.05.2023. 09:41
  • Podijeli:
Dejan_nemec_foto_VID PONIKVAR_SPORTIDA-646484e0643ed.webp Foto: VID PONIKVAR/SPORTIDA

Nekadašnji nogometni reprezentativac Slovenije Dejan Nemec (46) uhapšen je zbog krijumčarenja ljude u Hrvatsku, javljaju slovenski mediji.

Naime, Nemec je priveden u sklopu velike akcije Hrvatske kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.
Sumnjiči se da je u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine za novac prokrijumčario 14 Kineza, piše slovenska Ekipa24.

U akciji su uz bivšeg golmana privedene još četiri osobe.

Nemec je branio za reprezentaciju Slovenije na Evropskom prvenstvu 2000. i Svjetskom prvenstvu 2002. godine.

Međutim, nije se naigrao te je uglavnom bio rezervni golman. Ima tek jedan upisan nastup za reprezentaciju Slovenije i to protiv Hondurasa u prijateljskoj utakmici.

Kao golman Club Bruggea igrao je Evropsku ligu i branio je kvalifikacije za Ligu prvaka protiv Barcelone. S Domžalama je bio prvak Slovenije, a u karijeri je branio i za Muru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()