Nejra Ibrović osuđena zbog utaje poreza u piceriji, oduzima joj se više od 870.000 KM

Kantonalni sud Sarajevo

04.06.2024. 08:55
  • Podijeli:
kantonalni-sud-u-sarajevu.jpg

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivom Nejru Ibrović zbog krivičnog djela porezna utaja.

Ibrović je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Istovremeno joj je također oduzeto 872.491 KM nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom.

Nejra Ibrović se tereti da je od 2017. do 2019. godine, u svojstvu direktorice privrednog društva "APNglobal" u okviru kojeg posluju dva ugostiteljska objekta "Pizzeria Montana", lažno prikazivala stvarni promet kroz fiskalne kase.

Tačnije, kako je ranije navedeno iz Tužilaštva KS, promet je umanjivala i na osnovu toga pravila lažne poreske prijave te plaćala manji porez nego što je trebalo. Na taj način utajila je porez u iznosu od 872.491 KM.

U okviru postupka koji se vodio protiv nje, saslušano je 16 svjedoka, tri vještaka informacijsko-komunikacijske i finansijske struke, a Tužilaštvo KS je izvelo više od 100 materijalnih dokaza.

Inače, Ibrović je lišena slobode u okviru opsežne akcije "Kasa" koja je vođena u nekoliko epizoda u okviru koje su uhapšeni, kasnije i osuđeni, i drugi sarajevski privrednici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()