Navijačima Zvezde ponovo će suditi za ubistvo Aleksandra Pantića

Vrhovni sud RS ukinuo oslobađujuću presudu Marku Zariću i Petru Bujinović i predmet vratio na novo suđenje

09.06.2023. 16:15
  • Podijeli:
Aleksandar Pantic Facebook-1665140998388.webp Foto: Facebook

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je oslobađajuću presudu Marku Zariću i Petru Bujinoviću iz Bijeljine, optuženima za ubistvo navijača Partizana Aleksandra Pantića koji je brutalno ubijen u tuči sa navijačima Crvene zvezde u septembru 2018. godine!

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović za UnaWorld kaže da je odluka donesena nakon što je vijeće uvažilo žalbu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

"Žalba tužilaštva je uvažena i prvostepena presuda je ukinuta. Predmet je vraćen na ponovo suđenje Okružnom sudu u Bijeljini", rekla je Despotović.

Zarić i Bujinović su u prvostepenom postupku pred Okružnim sudom u Bijeljini su oslobođeni krivice zbog, kako se navodilo, nedostatka dokaza.

Podsjetimo, zločin se dogodio 15. septembra 2018. godine na parkingu ispred hotela "Sveti Stefan" u Dvorovima kod Bijeljine. U optužnici se navodi da se radilo o dogovorenoj tuči između navijača Crvene zvezde i Partizana. Motiv za obračun je bio grafit koji su navijači Crvene zvezde iscrtali na zidu u krugu Gimnazije "Filip Višnjić", a koji su navijači Partizana prekrečili.

Dogovorena je tuča, ali su navijači Zvezde sa sobom ponijeli motke, držalice, letve i slično.

"Kada su došli na prostor ispred hotela raspodijelili su se po grupama. Jedna grupa je stala na vidno mjesto na parkingu, dok su se ostali sakrili u nezavršeni dio hotela, tako da nisu bili vidljivi i skriveni su čekali dolazak navijača Partizana. Po dolasku suparnika, grupe su krenule jedna prema drugoj. Zapaljena je i baklja i došlo je masovne tuče u kojoj je Pantić zadobio brojne povrede glave, sa prelomima kostiju lobanje i razorenjem mozga od kojih je preminuo na putu za Klinički centar Srbije", navodi se u optužnici.

Prema optužnici Zarić je pesnicom udario Pantića u glavu, usljed čega je on pao na asflat. Potom su ga Zarić i Bujinović zajedno udarali po glavni držalicom i drvenom motkom, nanijevši mu višestruke povrede. Pantićeve povrede u optužnici su opisane u 330 riječi...

Zbog ovog slučaja Osnovni sud u Bijeljini osudio je 13 navijača Crvene zvezde na ukupno 19 i po godina zatvora za krivično djelo čestvovanja u tuči. Svima je izrečena kazna od po godinu i po dana zatvora.

Osuđeno je i sedam navijača Partizana na ukupno 105 mjeseci zatvora, odnosno na kazne od po 15 mjeseci zatvora. U oba slučaja presude još nisu pravosnažne.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()