Nasilniku godina zatvora zbog premlaćivanja supruge

Osim zatvora R.R. izrečena zabrana prilaska supruzi na 50 metara i obavezno liječenje i čuvanje na psihijatrijskoj klinici

02.01.2023. 14:05
  • Podijeli:
nasilje-nad-zenama-pixabay12.jpg Foto: Pixabay

Osnovni sud u Bijeljini osudio je R.R. na jedinstvenu kaznu od godinu dana zatvora zbog nasilja u porodici nad suprugom V.R. koju je pijan u više navrata tukao i zlostavljao, udarajući je šakama, pa čak i nogama!

Osim kazne zatvora R.R. je izrečena i mjera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom na udaljenosti od 50 metara u trajanju od godinu dana.

Izrečena mu je i obavezna mjera psihijatrijskog liječenja i čuvanja u Psihijatrijskoj klinici UKC Republike Srpske u trajanju od godinu dana. Ta mjera može trajati i duže od zatvorske kazne, ukoliko za tim postoji potreba, o čemu će se ponovo odlučivati nakon godinu dana.

Kako je saopštio Osnovni sud u Bijeljini, ovaj nezaposleni bravar i otac dvoje djece, oglašen je krivim po dvije tačke optužnice. U prvoj se navodi da je u više navrata u oktobru 2021. gdine pijan nasrtao na suprugu koju je, pomoću fizičke snage, izbacivao iz kuće. Tom prilikom ju je udarao rukama i nogama u predjelu glave i tijela.

U drugoj tački se navodi da je 5. januara ove godine pijan u dvorištu kuće napao suprugu i zadao joj više udaraca šakama po glavi i tijelu. Nesrećna žena je spas potražila u obližnjoj sportskoj kladionici, ali je nasilnik došao za njom i nastavio je tući šakama, nanijevši joj krvni podliv ispod lijevog oka i ogrebotinu očnog kapka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()