MUP KS se oglasio: Šmrkov advokat osumnjičen za pranje para

Dakle, pored Ibrišimovića, pripadnici MUP-a KS uhapsili su jutros i svog kolegu Amera Selaka

26.10.2022. 13:52
  • Podijeli:
policija_sarajevo _durgut  pixsell-1664266112822.webp Foto: Armin Durgut / Pixsell

O jutrošnjem hapšenju advokata Zlatka Ibrišimovića oglasio se i MUP KS.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo postupajući po Naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine lišili su slobode lica: Z.I. (1985) i A.S. (1980), oba iz Sarajeva. Z. I. je osumnjičen za krivično djelo 'Pranje novca', dok se A.S., koji je policijski službenik Uprave policije MUP-a KS, sumnjiči za krivična djela: 'Primanje dara ili drugog oblika koristi', 'Povreda tajnosti postupka' i 'Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela'. Ova akcija je nastavak aktivnosti Uprave policije MUP-a KS u okviru strateškog opredjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a koja se provodi u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Lica lišena slobode su na kriminalističkoj obradi u službenim prostorijama Uprave policije, nakon koje će biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH”, navedeno je uz MUP-a KS.

Dakle, pored Ibrišimovića, pripadnici MUP-a KS uhapsili su jutros i svog kolegu Amera Selaka.

Amer Selak je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH koje od jutros provodi akciju u Sarajevu.

Admir Arnautović poznatiji kao Šmrk se inače sumnjiči za prodaju narkotika i orgnanizirani kriminal, a advokat koji ga zastupa sumnjiči se da mu je pomagao.

Obojicu je razotkrila aplikacija Sky, a kako hapšenje policajca Selaka povezano je s ovim slučajem.

Inače, u septembru Sud BiH na zahtjev Tužilaštva BiH odredio je pritvor Admiru Arnautoviću zvanom Šmrk i Fahrudinu Gačanoviću.

Pritvor za Arnautovića je tražen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()