MUP KS: Iz saobraćaja isključeno 29 vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju

Osam vozača isključeno iz saobraćaja jer nisu imali vozačku dozvolu

13.08.2023. 08:51
  • Podijeli:
Saobraćajna policija_kontrola saobraćaja_Foto UNA.jpg Foto: UNA / Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajeva su imali izuzetno buran dan iza sebe, pored brojnih saobraćajnih nezgoda evidentirano je i nekoliko kršenja javnog reda i mira.

Ukupno je registrovano pet prekršaja iz zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Od toga je jedan bio zbog tuče, dok su četiri slučaja bila ostali prekršaji.

Kada je u pitanju sigurnost saobraćaja registrovano je 15 saobraćajnih nezgoda. U 14 njih je nastupila materijalna šteta dok je u jednoj jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, službenici policije su iz saobraćaja isključili čak 39 vozača. Posebno je porazne činjenice su da je čak 29 vozača upravljalo pod dejstvom alkohola i njih osam da je vozilo prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Dva vozača su isključena iz saobraćaja zbog vožnje za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Iz saobraćaja su isključena i četiri vozila, jedno zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri zbog nepostojanja registacije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()