Miljatović priznao ubistvo Bašića

Pucač je ranije osuđivan na 16 i po godina zatvora u slučaju "banjalučkih Boni i Klajd"

27.03.2022. 11:09
  • Podijeli:
radenko-basic.jpg

Aleksandar Miljatović iz Banjaluke, koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio načelnika prijedorske krim policije Radenka Bašića, priznao je zločin!

Izvor blizak istrazi za UNU otkriva da je Miljatović uhapšen u svojoj kući u Laktašima, a tokom kriminalisitčke obrade je pao na poligrafu. Nakon toga je u potpunosti priznao zločin i ispričao istražiocima sve detalje ubistva.

"Miljatović je ispričao istražiocima da je ubistvo naručio Dalibor Railić zvani Dugi, te da je on bio direktni izvšilac. U zločinu je učestvovala još jedna, Miljatoviću veoma bliska osoba. Radi se o saizvršiocu, odnosno pomagaču zločina koji je Miljatovića vozio prije i poslije ubistva", tvrdi izvor iz policije.

Inače, Miljatović je ranije osuđen na 16 i po godina zatvora zbog ubistva Saše Ilića zvanog Španac. Zajedno s njim zbog ubistva je osuđena njegova tadašnja djevojka Jelena Tegel na 15 godina. Budući da su oboje tada imali po 19 godina u medijima su prozvani za banjalučke "Boni i Klajd".

Miljatović je osuđen nakon što je u potpunosti priznao da je 30. avgusta 2007. na parkingu kod UKC Republike Srpske hicima iz automatske puške ubio Ilića. Tegelova je tada dogovorila "sastanak" sa Ilićem, a Miljatović je čekao u zasjedi. Kada je žrtva automobilom "BMW" došla na sastanak Tegelova ga je pozvala da izađe i iz auta i Miljatović ga je pogodio sa dva hica. Zanimljivo je da je Miljatović tada prišao Iliću i iz blizine ga "ovjerio" hicem u potiljak.

Tijelo su ubacili u gepek Ilićevog "BMW-a" i odvezli se do kanjona Vrbasa u mjestu Dabrac kod Mrkonjić Grada i tijelo, sa litice, bacili u rijeku. Kao motiv zločina navodilo se koristoljublje, odnosno da su "Boni i Klajd" željeli da se dokopaju Ilićevog skupocjenog "BMW 750", čijom bi prodajom sebi navodno kupili stan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()