Maloljetnici razbili prozor na marketu: Ukrali stvari vrijedne 1.000 maraka

O svemu navedenom je obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka.

12.02.2024. 12:43
  • Podijeli:
supermarket-trgovina-pixabay.jpg

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka identifikovali su tri maloljetna lica osumnjičena da su razbili prozor na skladištu marketa i ukrali više artikala u vrijednosti od 1.000 KM.

Dio ukradenih artikala pronađen je i vraćen oštećenom licu, a o svemu je obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka, saopšteno je iz Policijske uprave.

Maloljetna lica osumnjičena su da su u noći između četvrtka i petka, 8. i 9. februara počinala krivično djelo teška krađa.

O svemu navedenom je obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka.

Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Na području Policijske uprave Banjaluka proteklog vikenda realizovana je pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na prisustvo alkohola u organizmu tokom koje je izdato 78 prekršajnih naloga, od kojih se 73 odnose na isključenje pijana vozača.

Prilikom kontrole, kod lica iz Banjaluke čiji su inicijali V.M, osim prisustva alkohola u organizmu, uočen je i oduzet startni pištolj marke "brouving" za koji ne posjeduje potvrdu o kupovini.

Lice V.M. je lišeno slobode zbog prekršaja iz člana 174 Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i člana 41 stav tri Zakona o oružju i municiji Republike Srpske.

Banjalučka policija uhapsila je i dva lica koja su upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola učestvovala u saobraćajnim nezgodama.

Lice iz Banjaluke čiji su inicijali D.Š. uhapšeno je u ovom gradu jer je pijano učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđević.

Kod ovog lica je utvrđeno 2,10 promila alkohola u krvi, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Banjalučka policija je za dva dana zaredom hapsila lice iz Prijedora čiji su inicijali A.S. zbog prekršaja i krivičnog djela povreda.

Lice A.S. uhapšeno je u subotu, 10. februara, kada se u vidno alkoholisanom stanju kretalo kolovozom, te galamilo i bezobzirno ponašalo. Kod uhapšenog je utvrđeno 1,76 promila alkohola u krvi, a o je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci.

Narednog dana, isto lice je uhapšeno nakon što je policiji prijavljeno da je u Ulici Blagoja Parovića nepoznati muškarac fizički napao oštećeno lice.

Policija je došla do saznanja da se u vezu sa ovim krivičnim djelom može dovesti lice A.S, koje je i uhapšeno i kod kojeg je utvrđeno prisustvo 1,81 promila alkohola u krvi.

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor uhapsili su lice čiji su inicijali D.M. iz te opštine nakon što je pod dejstvom alkohola vozilom sletjelo sa kolovoza u Ulici Dr Slavka Šuška.

Kod ovog lica je utvrđeno 1,66 promila alkohola u krvi.

Policijska uprava Banjaluka poziva učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju. /

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()