Majci prijetio ubistvom: Nasilniku predložen pritvor

Branislav Borojević, koji je ranije osuđivan, osumnjičen za nasilje u porodici

13.10.2022. 09:27
  • Podijeli:
poziv-pixabay.jpg

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Branislavu Borojeviću (42) iz Kneževa, osumnjičenom za nasilje u porodici.

Kako saznajemo Borojević se tereti da je prijetio ubistvom svojoj majci, koju je pozvao telefonom i vikao kao će ih "sve pobiti" uz salve psovki i drugih pogrdnih riječi.

Borojević je recedivista, koji je ranije osuđivan zbog ugrožavanja sigurnosti. Takođe protiv njega se vodi više postupaka za nanošenje tjelesnih povreda, nasilje u porodici i ugrožavanje sigurnosti, pa tužilaštvo smatra da je pritvor neophodan.

"Osumnjičeni je dana 11. oktobra u Kneževu, u 14.35. časova, putem mobilnog telefona uputio prijetnje i na taj  način počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na štetu oštećene G.B.", saopšteno je iz tužilaštva.

Dodaju da je pritvor zatražen zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

"O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Kotor Varošu", navode u OJT Banjaluka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()