Lukač: MUP nije dobio informaciju da je Bašiću bila ugrožena bezbjednost

"U startu smo znali ko bi mogao biti naručilac ali nismo znali izvršioca"

28.03.2022. 13:57
  • Podijeli:
lukac-u-gradisci-una.jpg

"Ministarstvo unutrašnjih poslova RS nije dobilo zvaničnu informaciju od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH da je Radenku Bašiću ugrožena bezbjednost".

Poručio je ovo ministar Policije RS Dragan Lukač, komentarišući informacije o ugroženosti ubijenog načelnika prijedorske krim policije.

"SIPA je imala od sredine decembra u kancelariji u Mostaru doušnika koji je imao informaciju da može da dođe do ugrožavanja života policijskog službenika za novac. U informaciji se spominje ime Railića. Ta informacija nikada zvanično nije došla do MUP-a", rekao je on.

Dodao je kako su od početka znali ko je naručilac ubistva.

"U startu smo znali ko bi mogao biti naručilac ali nismo znali izvršioca. Trebalo nam je vremena, dobrim radom smo i to uspjeli da riješimo", poručio je Lukač.

Ovo je njegovo drugo javno obraćanje vezano za Bašićevo ubistvo, nakon što je prvog dana isto nazvao napadom na Policiju RS.

"Ovaj napad je napad na cijelu Policiju Republike Srpske i učinićemo sve u svojoj moći da izvršilac ovog krivičnog djela bude pronađen“, poručio je tada Lukač, koji je u tom momentu boravio u službenoj posjeti Izraelu.

Lukač se trenutno nalazi u Gradišci, gdje prisustvuje otvaranju novog objekta Policijske uprave.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()