Krim-tehničar MUP-a RS optužen da je tokom uviđaja iz kuće u Bijeljini ukrao dukate

Kako se navodi u optužnici, on je zajedno s kolegom J. M. izašao na uviđaj nakon što je prijavljeno krivično djelo teške krađe iz kuće K. Z.

19.10.2023. 10:25
  • Podijeli:
policija mup rs 01 foto UNA-6465e9f1902a2.webp Foto: UNA

Sudija za predhodno saslušanje Osnovnog suda u Bijeljini potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina protiv Ognjena Šešlije, rođenog u Sarajevu, nastanjenog u Bijeljini, policajca PU Bijeljina zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Prema navodima optužnice, on je 9. septembra ove godine, u vremenu od 17 do 18 sati, u mjestu Donja Čađavica, zaseok Glenčići, opljačkao vlasnike kuće na broju 17 u kojoj je kao krim-tehničar obavljao uviđaj.

Kako se navodi u optužnici, on je zajedno s kolegom J. M. izašao na uviđaj nakon što je prijavljeno krivično djelo teške krađe iz kuće K. Z.

"Sa policijskim službenikom J. M. i suprugom oštećenog K. Z. ušao je u kuću, a zatim kako bi u kući ostao sam, u namjeri da sebi pribavi nezakonitu korist, naložio je J. M. i supruzi oštećenog K. Z. da izađu iz kuće, rekavši da će ih zvati ako mu budu bili potrebni, a kako bi on obavio svoj dio posla - fotografisanja tragova", navodi se u optužnici.

Dodaje se da su oni to i učinili, nakon čega je on iskoristio svoju službenu dužnost, pa kada je u kući ostao sam, iz gornjeg dijela regala uzeo je i prisvojio manju crvenu kutiju zajedno sa dva zlatna dukata marke "Franc Jozef" od žutog zlata koji su se u njoj nalazili, za sada neutvrđene vrijednosti.

"Dakle, kao službeno lice iskorištavanjem svog službenog položaja i ovlaštenja pribavio sebi imovinsku korist, čime je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja", navodi se u optužnici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()