Još se ne zna kad će nastavak suđenja: Slučaj "Korona ugovori" pod upitnikom

Suđenje Zeljkoviću i optuženima počelo je 6. februara ove godine.

04.12.2023. 13:39
  • Podijeli:
Branislav Zeljkovic sudjenje foto Glas Srpske-63fcb81b814ad.webp Foto: Glas Srpske

Dokumentacija vezana za zdravstveno stanje optuženog Slavka Bojića dostavljena je Okružnom sudu u Banjaluci i u toku je njeno vještačenje, saznaje Srpskainfo.
Od rezultata vještačenja medicinske dokumentacije zavisi ujedno i odluka suda da li će protiv Bojića biti razdvojen postupak u odnosu na ostale optužene.

Tačan datum nastavka suđenja nije poznat, ali se on ne očekuje u ovoj godini.

Podsjetimo, posljednje ročište održano je u oktobru ove godine, prenosi Srpskainfo.

Republički javni tužilac Žana Bojić zatražila je vještačenje kompletne medicinske dokumentacije za optuženog Bojića.

Republičko javno tužilaštvo u septembru prošle godine podiglo je optužnicu u aferi “Korona ugovori” zbog zloupotrebe službenog položaja u postupcima javnih nabavki za vrijeme pandemije.

Suđenje Zeljkoviću i optuženima počelo je 6. februara ove godine.

Najavljeno je sasušanje 70 svjedoka i pet vještaka, ali I izvođenje preko 2.400 materijalnih dokaza protiv Zeljkovića i ostalih optuženih za milionsku zloupotrebu u postupcima javnih nabavki medicinske opreme tokom pandemije virusa korona u Srpskoj.

Osim Zeljkovića optužnicom su obuhvaćeni Saša Marković, Slavko Bojić, Sani Crljić i Dragan Dubravac.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()