Istražuje se da li je Macan umiješan i u međunarodni šverc drogom

Inače, u Kantonalnom sudu Sarajevo u toku je suđenje za ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

05.09.2023. 14:40
  • Podijeli:
Macan_saslusanje_foto_Klix.ba-63bd60f90c86f.webp Foto: Klix.ba

Zbog sumnje da je umiješan i u međunarodni šverc narkoticima, protiv Aleksandra Macana, proširena je istraga, a inače mu sude zbog ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Osim Macana za ubistvo policajaca sudi se i sa Savi Marinkoviću i Marku Trifkoviću zvanom Žižan.

Macanov advokat Duško Tomić u sarajevskom Kantonalnom sudu tražio je da se o tome izjasne tužioci.

"Poznato mi je da je zbog proširenja istrage u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) saslušavana Macanova supruga Marijana Savčić Macan. Upravo u SIPA-i mi je rečeno da je istraga protiv mog klijenta proširena pa molim tužiteljke Aidu Topalović i Šeilu Heljić da se izjasne o tome. Ako vodite istragu red je da to saznamo", rekao je Tomić.

Prema njegovim riječima, vrši se pritisak na Macanovu suprugu, koja je inače, iskoristila zakonsko pravo i odbila da svjedoči protiv supruga.

Takođe otvorena je istraga i protiv Miloša Božovića, pripadnika Škaljarskog klana koji je uhapšen na osnovu međunarodne potjernice Interpola zbog podstrekavanja na ubistvo u Crnoj Gori, te Aleksandra Nikolića i Tomislava Petrovića zbog međunarodne trgovine drogom, prenose Nezavisne.

Kako je rekao Tomić, Macan još nije saslušavan u vezi ove nove istrage, ali su njegovu suprugu Marijanu pripadnici SIPA ispitivali u vezi kontakata njenog supruga s ostalim osumnjičenima.

Tokom suđenja za ubistvo policajaca nisu došli  svjedoci Tužilaštva KS, a među njima je bio pozvan i Tomislav Petrović.

Tužilac Aida Topalović je kazala da su od Suda BiH dobili odgovor, da im nije poznato je li Petrović prekršio mjere zabrane, te da od policije u Istočnom Sarajevu i Granične policije BiH nisu obaviješteni da se Petrović ne nalazi u BiH.

Topalović je najavila da će do narednog pretresa izvršiti provjere s MUP-om RS o tome gdje se nalazi Tomislav Petrović, kako bi ga ponovo pozvali da svjedoči.

Tužilac  je navela i to da je Tužilaštvo protiv optužene trojke dobilo novi set  dokaza iz aplikacije Skaj.

Podsjećamo, Marinković, Macan i Trifković se terete da su policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića usmrtili 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje, nakon što su ih oni zatekli  u krađi vozila u Geteovoj ulici.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()