Istraga ubistva Bašića: Osumnjičeni predat Tužilaštvu BiH

Dalibor Railić nakon puštanja ponovo uhapšen i sproveden u Sarajevo

24.03.2022. 07:45
  • Podijeli:
ubistvo-radenko-basic-una.png

Dalibor Railić iz Prijedora koji je uhapšen zbog sumnje da se može dovesti u vezu s teškim ubistvom Radenka Bašića, načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedora, predat je u nadležnost Tužilaštva BiH, potvrđeno je UNI.

Očekuje se da će Railiću biti predložena mjera jednomjesečnog pritvora, a više detalja biće poznato tokom dana nakon što osumnjičeni bude ispitan.

Kako saznaje UNA Railić je osumnjičen da je organizovao ubistvo Bašića.

"Operativne informacije ukazuju da je Bašić ubijen zbog posla kojim se bavio. Sumnja se da je motiv to što je odlučno krenuo u obračun sa kriminalnim grupama koje su umiješane u trgovinu i krijumčarenje narkotika", kaže dobro upućeni izvor.

Dodaje da je Railić u posljednjih nekoliko mjeseci često bio pod lupom istražnih organa, odnosno SKP PU Prijedor, kojom je Bašić rukovodio.

"Za direktnim izvršiocem ubistva se i dalje traga. Sve ukazuje da se radi o profesionalcu, koji je bio angažovan kao egzekutor. Na to ukazuje i sam način izvršenja", kaže izvor UNE.

Zanimljivo je da na mjestu ubistva nije pronađena čaura. To znači da je ubica koristio revolver ili je pucao kroz neku vrstu kese.

Podsjetimo, Railić je juče, nakon saslušanja u Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru, pušten na slobodu. Čim je izašao iz zgrade tužilaštva policija ga je ponovo uhapsila. Railić ima podeblji kriminilani dosije. U februaru 2020. godine protiv njega i još jednog prijedorčanina je potvrđena optužnica zbog sumnje da su u junu 2018. nožem izboli Mihajla Stupara zvanog Šmit, koji je u martu prošle godine ubijen u blizini Sane u naselju Raškovac. Ranije je osuđivan na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva N. V. u novembru 2007. godine.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()