Istraga u aferi "Diplome": Nađeno 300.000 KM

Riječ je o akciji "Klaster"

03.03.2023. 12:08
  • Podijeli:
sipa_akcija - anadolija-63eba5b5187f3.webp Foto: Anadolija

U nastavku istrage u predmetu "Klaster" pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas su pretresom sefa osumnjičenog lica čiji su inicijali V.S. pronašli više od 300.000 KM u inostranoj valuti.

Dosadašnjim istragom u ovom predmetu ukupno je pronađeno i privremeno oduzeto više od 450.000 KM u gotovini, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH intenzivno provodi dalje aktivnosti usmjerene na dokumentovanje počinjenih krivičnih djela i počinilaca, a poseban fokus usmjeren je na prikupljanje dokaza o imovinskoj koristi stečenoj krivičnim djelom i pranju novca.

Tužilaštvo BiH u ovom krivičnom predmetu nastavlja planirane aktivnosti u saradnji sa svim nadležnim institucijama vlasti u BiH, s ciljem prikupljanja dokaza o odlučnim činjenicama u vezi sa sistemskom korupcijom, neovlaštenom trgovinom, organizovanim kriminalom i pranjem novca u oblasti visokog obrazovanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()