Inspektor prevario humanitarku, osuđen na dvije i po godine zatvora

Cvijetin Panić osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja i prevare

10.02.2023. 18:00
  • Podijeli:
sudija sudjenje.JPG Foto: UNA

Okružni sud u Doboju osudio je Cvijetina Panića, nekadašnjeg inspektora u Poreskoj upravi Republike Srpske, na jedinstvenu kaznu od dvije i po godine zatvora zbog prevare i zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja kojima je "Prijateljska kuća" iz Doboja oštećena za više od 95.000 KM!

Paniću je za zloupotrebu službenog položaja izrečena kazna od dvije godine, a za prevaru godinu dana zatvora. Obje kazne objedinjene su u jedinstvenu od dvije i po godine zatvora.

Detalji presude nisu objavljeni, a nezvanično saznajemo da je Panić sebi prisvojio novac koji je humanitarka iz Doboja Marliz van Hofen, koja vodi "Prijateljsku kuću" u kojoj borave djeca bez roditeljskog staranja, davala za uplate poreza i doprinosa.

"Optuženi je kriv što je kao službeno lice, iskoristivši svoj službeni položaj pribavio sebi imovinsku korist, a taj iznos prelazi 50.000,00 KM i u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica neko lice doveo i održavao u zabludi i time ga naveo da na štetu svoje i tuđe imovine nešto učini, čime je pribavio imovinsku korist koja prelazi iznos od 10.000", saopštio je Okružni sud u Doboju.

Osim zatvorske kazne sud je obavezao Panića da Prijateljskoj kući, odnosno humanitarski Marliz van Hofen nadoknadi štetu u iznosu od 95.701 maraka.

"Obavezuje se optuženi da na ime imovinsko pravnog zahtjeva nadoknadi oštećenoj iznos od 95.701 KM u roku od 30 dana od pravosnažnosti presude. Sa viškom imovinskom pravnog zahtjeva oštećena se upućuje na parnični postupak, kao i oštećeni M.J.", navodi se u saopštenju suda.

Presuda nije pravosnažna i dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()