Evo kako danas izgleda Aleksandar Miljatović

EUROPOL pomogao u rasvjetljavanju Bašićevog ubistva

28.03.2022. 15:04
  • Podijeli:
ubistvo-radenko-basic-uvidjaj03-una.jpg Foto: UNA

U rasvjetljavanju ubistva načelnika prijedorske krim policije Radenka Bašića bio je uključen i Europol, koji je u istrazi pomogao razmjenom informacija, saopštio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

"Komunikacija sa EUROPOL-om, koja je ostvarena u proteklim mjesecima, omogućila je provođenje više opsežnih operacija u borbi protiv organizovanog  i prekograničnog kriminala, koje su pozdravljene u strukturama Europol-a i EU", rekao je Grubešić.

On kaže da je Tužilaštvo BiH u stalnoj je komunikaciji sa institucijom Europola u Hagu, te policijskim agencijama u BiH kako bi se dogovorile aktivnosti na otkrivanju, dokumentovanju i krivičnom gonjenju osumnjičenih za teška krivična djela, koja ugrožavaju vladavinu prava i bezbjednost građana BiH.

"Cilj aktivnosti je da sve institucije, zajednički i koordinisanim djelovanjem, svako u okviru svojih nadležnosti, daju maksimalan doprinos rasvjetljavanju teških krivičnih djela, koja ozbiljno narušavaju sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini i regionu Zapadnog Balkana", navodi Grubešić.

Uz saopštenje Tužilaštvo BiH je poslalo i fotografije osumnjičenih za ubistvo Bašića.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()