Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić predati Tužilaštvu KS, u naredna 24 sata odluka o daljem procesuiranju

Cilj dokomentovanje i rasvjetljavanje krivičnog djela organizovanog kriminala

29.03.2024. 11:19
  • Podijeli:
Ibrahim Hadžibajrić foto Armin Durgut:PIXSELL-645cfbee68236.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Elmedin Karišik i Seid Haždibajrić koji su jučer, u okviru akcije "Start 2" lišeni slobode zbog organizovanog kriminala, predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizovali su jučer operativnu akciju kodnog naziva "Start 2" s ciljem dokumentovanja i rasvjetljavanja krivičnih djela organizovanog kriminala.

Po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, u kojima su pronađeni i izuzeti predmeti traženi Naredbom, a koji će biti korišteni u daljnjem krivičnom postupku.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela Organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima Pranje novca , Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem i krivičnog djela Davanje dara i drugih oblika korist, Zloupotreba ovlaštenja u privrednom poslovanju slobode su lišeni Elmedin Karišik (1990) i Seid Hadžibajrić (1994).

Karišik i Hadžibajrić predati su u ovog jutra u nadležnost Tužilaštva KS gdje biti naredna 24 sata nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o prijedlogu za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora ili mjera zabrane.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()