Dramatično: I dalje gori u Sarajevu, šteta milionska

Vjetar otežava gašenje vatre

05.11.2023. 14:52
  • Podijeli:

Pijacu "Kvadrant" u sarajevskom naselju Otoka danas je zahvatio veliki požar, a na mjestu požara trenutno se nalazi veliki broj vatrogasnih ekipa.

Otežavajuća okolnost za vatrogasce u gašenju vatre jeste i jak vjetar koji puše u Sarajevu. Inače, direktor KJKP Tržnice-Pijace Jasmin Terović za portal "Avaza" je kazao da je po dojavi požara odmah reagirao njihov uposlenik i počeo gasiti vatru. Međutim kako se požar brzo širio pozvali su vatrogasce.

"Šta je pravi uzrok požara ne znamo. Ono što je sigurno jeste da ćemo mi to po sistemu elektronske zaštite znati u kojem boksu je krenuo požar. Još uvijek ne znamo šta je, da li je uzrok neka plinska boca ili nešto drugo. Ono što znamo je da je došlo do eksplozije, a šta ju je uzrokovalo mi ne znamo, niti naši uposlenici koji su bili tu", kazao je Terović.

Dodao je i kako se požar širi velikom brzinom obzirom da svi boksevi vezani i da se u njima nalazi tekstilna roba.

- Vrlo je teško to ugasiti. Čini mi se da je šest vatrogasnih vozila na terenu i koliko se bude moglo zaustaviti probat će se, ali se širi veoma brzo. Šteta je ogromna, milionska. Kako na samoj tržnici tako i na imovini odnosno robi koje su vlasnici naši korisnici – istakao je Terović.

Prema onome što se može vidjeti na snimcima, intervencije vatrogasaca su i u privantim stnaovima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()