Detalji teške nesreće kod Mostara: BMW-om upravljao 78-godišnjak, jedna tinejdžerka operisana

Poduzimaju se sve mjere i radnje s ciljem tačnog utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ove nesreće

26.09.2023. 22:00
  • Podijeli:
Mostar_BMW_udes_foto_Bljesak Cropped-6513385b58722.webp Foto: Bljesak.info

Jedna 16-godišnjakinja koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se večeras dogodila na ulazu u Blagaj, a koja je zadobila višestruke prije lome, večeras je podvrgnuta operativnom zahvatu u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, potvrdio je za portal "Avaza" dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić" su, nakon nesreće, podsjetimo, prevezene dvije djevojčice. Jedna je zadobila teške tjelesne povrede, a druga je lakše povrijeđena. Također, u toj bolnici je i 78-godišnji E. F., vozač BMW - a koji je učestvovao u nesreći.

Djevojčice su, kako je utvrđeno nakon uviđaja koji su pod nadzorom dežurnog tužioca obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, izašle iz autobusa te su prije prelaska ceste propustile nekoliko automobila.

Međutim, u trenutku prelaska ceste, nakon što je autobus nastavio svoje kretanje, na njih je naletio vozač BMW - a.

Kako nam je rečeno, poduzimaju se sve mjere i radnje s ciljem tačnog utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ove nesreće. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()