Detalji likvidacije u Sarajevu: Sarajkić Kršu pozvao na kafu, ubio, pa pozvao policiju

Sarajkić je nakon ubistva sam pozvao policiju, predao pištolj, a policajcima koji su došli na lice mjesta rekao: "Ja sam ga ubio"

11.06.2024. 09:35
  • Podijeli:
ubistvo_vilsonovo_una 2-666723563e8b1.webp Foto: Una

Nihad Sarajkić (32) koji je juče oko 17 sati u Vilsonovom šetalištu brutalno likvidirao Anela Kršu (39) biće danas predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Postupajući tužilac će, nakon što ispita Sarajkića, najvjerovatnije predložiti određivanje jednomjesečnog pritvora.

Za sada se utvrđuje šta je tačan motiv ove brutalne likvidacije, jer je Sarajkić u Kršu ispalio više od 16 metaka.

Kako je ranije pisao "Avaz", Kršo je poznat policijskim i pravosudnim organima u državi, a više puta je hapšen, čak i zbog pokušaja ubistva Benjamina Delalića prije deset godina.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je Kršo Sarajkiću prijetio, no istraga će pokazati šta se tačno desilo.

Kršo je prije nekoliko mjeseci hapšen u Konjicu po prijavi za nasilje u porodici, zbog čega je bio i pritvoren.

U posljednje vrijeme postao je "biznismen", što potvrđuju i fotografije na društvenim mrežama.

Ubica Sarajkić nije evidentiran u policijskoj bazi kao osoba koja je bila prijavljivana za bilo koju vrstu krivičnog djela. Važio je za mirnu osobu.

S druge strane, a što će pokazati i video nadzor, Sarajkić i Kršo sjedili su zajedno u jednom sarajevskom kafiću na Vilsonovom šetalištu, a nikome nije jasno šta je prethodilo ovom događaju.

Iz izvora bliskih istrazi "Avaz" saznaje da je Sarajkić isplanirao Kršinu likvidaciju, jer je dogovorio s njim kafu da bi ga nakon toga ubio.

Sarajkić je nakon ubistva sam pozvao policiju, predao pištolj, a policajcima koji su došli na lice mjesta rekao: "Ja sam ga ubio".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()