Detalji akcije "Market": Dvojica prodavala, trojica kupovala kokain

U akciji su uhapšeni Boris Grujić, Igor Zarić, Damjan Tepić i Aleksandar Lapčević iz Banjaluke, Slaven Radinković iz Laktaša i Jovan Šuman iz Prnjavora

19.02.2023. 16:42
  • Podijeli:

U akciji "Market", u kojoj je zaplijenjen kilogram kokaina, uhapšeni su Boris Grujić, Igor Zarić, Damjan Tepić i Aleksandar Lapčević iz Banjaluke, Slaven Radinković iz Laktaša i Jovan Šuman iz Prnjavora, potvrđeno je za UNU.

Izvor blizak istrazi otkriva da su Radinković i Šuman osumnjičeni da su nabavili zaplijenjeni kokain, dok su Tepić, Zarić i Lapčević bili kupci, a Grujić posrednik.

"Zarić je kupovao kokain, za iznos od oko 18.000 evra za pola kilograma. Ostatak droge bio je namijenjen drugim kupcima", kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da je kupoprodaja dogovorena ranije što su istražioci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske operativnim radom otkrili, te su u stopu pratili kretanje osumnjičenih.

Kako saznajemo trojica kupaca boravili su u iznajmljenom stanu, dok su prodavaci došli na parking ispred zgrade donoseći "robu". Ubrzo je usljedilo hapšenje i oduzimanje kilograma kokaina. Oduzet je i novac, a kako saznajemo dio novca je oduzet od posrednika koji ga je nosio na unaprijed dogovoreno mjesto.

"U okviru akcije "Market" uhapšeno je šest osoba iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili  krivična djela organizovani kriminal, u vezi sa nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droge. Osumnjičeni su uhapšeni prilikom primopredaje opojne droge i tom prilikom je oduzeto oko jedan kilogram kokaina i veći iznos novca kojim je trebala biti isplaćeno droga i pištolj", rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po nalogu Suda BiH izvršeni su pretresi vozila, iznajmljeni stan, kao i drugi objekti koje su osumnjičeni koristili.

Osumnjičeni su sprovedeni na kriminalističku obradu u Upravu za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i očekuje da će u roku od 24 sata biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Nekolica osumnjičenih već je prolazila kroz policijske evidencije. Igor Zarić već se dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima. Uhapšen je 2017. godine kada je kod njega pronađen kokain, spid i napunjeni pištolj "CZ". Nakon hapšenja policija je pokrenula akciju "Arsenal" koja je realizovana u maju 2018. godine kada je uhapšeno više osoba zbog sumnje da su se bavili trgovinom narkoticima. Zarić je tokom realizacije akcije izbjegao hapšenje i za njim je raspisana potraga, koja je naknadno realizovana.

Grupa se, između ostalog, sumnjičila za rasturanje droge po noćnim klubovima u Banjaluci, ali za to nikada nisu optuženi. Naime, poslije tri godine Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci je obustavilo istragu protiv Zarića i još četvorice osumnjičenih, jer nije bilo dokaza da su se bavili trgovinom narkotika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()