Dalibor Railić iza rešetaka zbog akcije "Storidž"

Pod istragom i za podstrekavanja ubistva Radenka Bašića

25.03.2022. 15:38
  • Podijeli:
dalibor-railic-infoprijedor.jpg Foto: infoprijedor.ba

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Daliboru Railiću zvanom Dugi iz Prijedora, koji hapšen, pa pušten u okviru istrage za ubistvo načelnika SKP PU Prijedor Radenka Bašića.

U Sudu navode da je Railić pritvoren u predmetu "Storidž", zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom narkoticima i oružjem, a ne u vezi s ubistvom.

"Prema rješenju suda pritvor može trajati najduže mjesec dana, odnosno do 23. aprila ili nove odluke suda. Pritvor je zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili sakrivanjem dokza, te bojazni da će ponoviti krivično djelo", navode u Sudu BiH.

Zanimljivo je da se Railić u istrazi ubistva Radenka Bašića tereti za krivično djelo podstrekavanje teškog ubistva, odnosno operativno je označen kao osoba koja je naručila likvidaciju policijskog načelnika. Međutim, tu istragu vodi Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru koje je Railića pustilo na slobodu. Čim je pušten iz zgrade, policija ga je ponovo uhapsila i sprovela u Tužilaštvo BiH. Praktično protiv iste osobe se vode dve paralelne istrage.

Zajedno sa Railićem policija je, među desetinama drugih osoba, mahom iz krim miljea, tada privela i S.P. Međutim, za razliku od Railića njemu je predložen i određen pritvor zbog sumnje da je pomagao u teškom ubistvu Radenka Bašića.

U okviru istrage Bašićevog ubistva jutros je na ispitivanje privedena i Railićeva supruga J.R. Takođe, privođene su i druge osobe koje su s njim bliske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()