Boži Babiću iz Čapljine određen pritvor jer pretukao majku u porodičnoj kući

Nasilje u porodici

27.11.2023. 19:00
  • Podijeli:
nasilje, čovek, dete pixabay-64628b5c621de.webp Foto: Pixabay

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Čapljini, određen je jednomjesečni pritvor Boži Babiću (33) iz Čapljine, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici, zbog čega je i ranije služio zatvorsku kaznu.

Boži Babiću se stavlja na teret da je 16. novembra 2023. godine, oko 18:30 sati u mjestu Dretelj kod Čapljine, u porodičnoj kući u kojoj živi njegova majka P.B. počinio porodično nasilje.

On se, kako se navodi u optužnici, obratio oštećenoj P. B., da bi trebalo zatvoriti prodavnicu koja se nalazi u neposrednoj blizini njihove kuće, sa čime se oštećena nije suglasila, a potom oštećenu udario otvorenom rukom u lijevu stranu lica.

"Zatim ju uzeo rukama i bacio na pod dnevnog boravka, što je ponovio par puta, kojom prilikom je oštećena osjetila jake bolove u nozi i nije se mogla kretati, uslijed čega je zadobila tešku tjelesnu povredu, te osjetila veliki strah i uznemirenost", navode iz tužilaštva HNK.

Općinski sud u Čapljini je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Boži Babiću, jer se isti krije i jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Navodi se kako je osumnjičeni Božo Babić povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog istog je izdržavao i kaznu zatvora.

Kantonalno tužilaštvo HNK, navodi , kako u saradnji sa PU Čapljina i PS Čapljina nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()