Akcija "Klaster": SIPA u Banjaluci izuzima studentske dosijee

Nakon izuzimanja, dokumentacija će u zakonskoj proceduri biti transportovana u Sud BiH i Tužilaštvo BiH.

27.12.2023. 10:19
  • Podijeli:
sipa_akcija - anadolija-63eba5b5187f3.webp Foto: Anadolija

U nastavku akcije "Klaster" izuzima se više desetina studentskih dosijea iz Nezavisnog Univerziteta Banjaluka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Po nalogu postupajućeg tužioca i uz naredbu Suda BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Banjaluke, izuzimaju studentske dosijee, predmete i dokaznu građu", dodaje se u saopštenju.

Aktivnosti se, kako se ističe, realiziraju u okviru akcije "Klaster" u kojoj se istražuje nezakonito izdavanje velikog broja unierzitetskih diploma u svim krajevima BiH.

"Iz Nezavisnog univerziteta Banjaluka izuzeta je obimna dokumentacija, koja između ostalog obuhvata i dosijee studenata za koje postoji sumnja da sadrže dokaze o nezakonitom postupanju navedene visokoškolske ustanove", navode iz Tužilaštva BiH.

Nakon izuzimanja, dokumentacija će u zakonskoj proceduri biti transportovana u Sud BiH i Tužilaštvo BiH.

"U okviru predmeta 'Klaster' Tužilaštvo sa partnerskim agencijama istražuje nezakonitosti povezane sa izdavanjem velikog broja univerzitetskih diploma različitih studija na više privatnih ustanova širom BiH", navode iz Tužilaštva BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()