Akcija "Hornet": Uhapšena trojka sprovedena u MUP Kantona Sarajevo

MUP RS predao trojicu osumnjičenih Fočaka u nadležnost MUP-a

13.12.2022. 19:53
  • Podijeli:

MUP Republike Srpske predao je MUP-u Kantona Sarajevo trojicu uhapšenih u akciji "Hornet", nakon čega će biti sprovedeni u nadležnost Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

U MUP Kantona Sarajevo večeras su privedenni Bojan Drakul, koji je označen kao vođa grupe, Nedeljko Vuković i Dražen Salamadija, dok su pripadnici MUP-a KS ranije uhapsili Amela Bogućanina, Hamdu Dževlana i Ediba Džedžibega.

Svi su osumnjičeni za organizovani kriminal i međunarodnu trgovinu droge, odnosno marihuane koju su iz Crne Gore prebacivali i dalje distribuisali na području BiH.

Akciju "Hornet" po nalogu Tužilaštva BiH zajednički su sproveli MUP Kantona Sarajevo i Uprava za organizovnai kriminal MUP-a RS. I ova akcija je realizovana zahvaljujući dekripciji aplikacija Sky i Anom.

Većina uhapšenih poznati su kao višestruki prestupnici. Drakul i Vuković već imaju optužnice za trgovinu narkoticima. Bogućanin je ranije hapšen u akciji "Ring" koju je sprovela SIPA.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()