Čovjek ogorčen nakon kupovine u popularnoj trgovini: Pogledajte šta prodaju...

Kupci ostali šokirani

23.11.2023. 22:32
  • Podijeli:
prodavnica-655fbded18e04.webp Foto: Privatni album

Dvije krofne američkog stila "doughnut", s rupom u sredini, posute šarenim mrvicama, koje su djeci posebno primamljive, u trenu su se, umjesto slasnog zalogaja, pretvorile u opasnost po život djevojčice, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, krofne nisu bile posute slatkim mrvicama, nego pune plijesni.

- Mogao sam svoju unuku nesvjesno i otrovati, pa umjesto da imamo mirnu nedjelju, mogli smo biti u bolnici, da mala nije vidjela nešto zeleno među šarenim mrvicama - kaže Petar Petrašević, djed djevojčice, u nevjerici jer su mu u mjesnoj popularnoj trgovini prodali prehrambeni artikal koji je dodaje opasan po život.

- Krofne su bile pune zelenih tragova plijesni, nisam mogla vjerovati šta su nam dali i naplatili - navodi Sanja, baka djevojčice, dok se djed, zbog spornih krofni vratio u samoposlugu.

- Ovdje nije riječ o novcu, o povratu eura i po što su nam ponudili, već o tome da nas ne smiju trovati, trebaju prodavati ispravne artikle. Samo mi je žao što ih odmah nisam prijavio sanitarnoj inspekciji - kaže Petar Petrašević.

Dodaje da se u pravilu reagira tek kada za sve bude kasno, kada neko umre. Kaže kako treba djelovati preventivno, upozoravati, bez obzira o kojoj je domeni svakodnevnog života riječ.

- Pa ovdje je bio u pitanju dječiji život. Ima li šta vrijednije od toga - kazali su baka i djed djevojčice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()