CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača

Provjera akreditacija posmatrača u Doboju i Srebrenici

01.10.2022. 15:41
  • Podijeli:
CIKBiH_press_foto_UNA-1664447652121.webp Foto: UNA

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine održala je danas 55. hitnu sjednicu na kojoj je donijela odluku o ukidanju akreditacije određenom broju posmatrača.

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora.

Udruženje Forum građana Tuzla podnijelo je zahtjev da im se odobre četiri posmatrača u Vogošći, Vukosavlju i Palama, što je CIK odobrio.

Odlučeno je i da se provjere akreditacije posmatrača u Doboju i Srebrenici, a s naglaskom na provjere da li su se teretili za kršenje Izbornog zakona.

Također, provjerava se da li se izdala akreditacija osobama kojima se nije smjelo izdati, u smislu da su bili na listi za izbore pa se povukli i slično.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()