Čelnici aerodroma Beograd poslali dokument i savjete za Banjaluku

Šta se mora napraviti da bi postali samoodrživi

30.11.2023. 09:32
  • Podijeli:
Aerodrom Banjaluka foto Borislav Zdrinja:ZIPAPHOTO:ATAImages:PIXSELL-64a9b3cccbe77.webp Foto: Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages/PIXSELL

Aerodrom Nikola Tesla Beograd poslao je Aerodromu Banjaluka dokument u kojem predlaže promjene koje Banjaluka mora napraviti da bi postala samoodrživa.

Beograd naglašava da Banjaluka živi na velikim subvencijama Vlade Republike Srpske i da je visoko zadužena, te da ne može ispunjavati svoje obaveze posebno prema vjerovnicima i bankama.

Smatraju da aerodrom u Banjaluci zarađuje premalo na LCC i smatra da mora privući bitno više legacy carriera koji plaćaju pune takse i od kojih može daleko više zarađivati.

Dalje nastavljaju da aerodrom Banjaluka ima otvoren samo kafić i naplaćuje parkiralište zbog čega ne ostvaruje dovoljno prihoda. Mišljenja su da je najveći aerodrom u Republici Srpskoj, odavno morao otvoriti dury free na kojem bi dodano zarađivao i time pokrio prihode na putnicima LCC koji plaćaju prenisku taksu. Beograd smatra da aerodrom mora otvoriti i druge ugostiteljske, turističke i uslužne djelatnosti koje donose novac, javlja zamaaero.

Uz to Beograd smatra da Banja Luka hitno mora proširiti terminal jer isti više ne može pokrivati broj putnika. U isto vrijeme veći terminal bi omogućavao bitno više prostora za iznajmljivanje raznim institucijama koje već sada imaju interes, ali bi imao i više reklamnog prostora koji bi se mogao iznajmljivati i prodavati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()