Čampara o učestalim pucnjavama, napadima i nesrećama u Sarajevu: Mora se pogledati istini u oči

I opozicija i pozicija moraju imati isti interes, a to je Kanton Sarajevo kao sigurno mjesto života naših građana

17.03.2024. 22:47
  • Podijeli:
aljosa_campara - anadolija 11-1666947452725.webp Foto: Anadolija

Zastupnik u Skupštini KS Aljoša Čampara poslao je poruku nakon novih dešavanja u Sarajevu, odnosno napada pet nepoznatih osoba na ženu, te pucnjave.

- Večeras je u glavnom gradu Sarajevu, na jednoj od najprometnijih ulica pet nepoznatih osoba napalo ženu.

Skoro pa istovremeno u samom centru istog ovog grada ranjen je maloljetnik, tinejdžer.

U danima iza nas desile su se pucnjava na Baščaršiji u kojoj je ranjena žena, pucnjava na Kovačima, sukobi navijača, te niz saobraćajnih nesreća u kojoj su stradali pješaci, zatim teška saobraćajna nesreća na Skenderiji u kojoj je vozilom upravljalo maloljetno lice itd.

Ne možemo zaboraviti nesreću u kojoj su stradale mlade doktorice, te brutalno ubistvo nedužnog momka na Otoci.

Mora se pogledati istini u oči i mora se konstatovati da je zabrinjavajuća sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo.

Pitanje sigurnosti je pitanje koje prevazilazi politiku i koje se mora otvoriti na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. Nema mjesta populizmu na ovakvim pitanjima.

I opozicija i pozicija moraju imati isti interes, a to je Kanton Sarajevo kao sigurno mjesto života naših građana.

Policijski službenici rade težak posao i pokušavaju se izboriti sa svim izazovima, ali MUP KS, Vlada KS i mi skupštinski zastupnici moramo povesti diskusiju o odgovornosti za narušenu sigurnosnu situaciju te načinu na koji se ona može prevenirati i stabilizirati - poručio je Čampara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()