Angelina Eichhorst stigla u Sarajevu

Za sutra planirani brojni sastanci s bh. zvaničnicima

06.02.2024. 15:28
  • Podijeli:
palmer-eichhorst-armin-durgut-pixsell.jpg

Generalna direktorica za Evropu pri Službi EU za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst stigla je u Sarajevu.

Ona će danas i sutra održati brojne sastanke u Sarajevu. Između ostalog, u ime zamjenika generalnog sekretara za politička pitanja Enriquea Mora, Eichhorst će dopredsjedavati desetim sastankom šest političkih direktora zemalja Zapadnog Balkana i EU, a domaćin je Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Njena posjeta BiH dolazi u vrijeme kada mnogi američki i evropski zvaničnici ističu podršku BiH u njenom putu ka EU.

Također, uoči predavanja izvještaja Evropske komisije o napretku BiH na EU putu u martu, Eichhorst će još jednom istaknuti svoju podršku našoj državi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()