Aerodrom Sarajevo želi dužu pistu zbog velikih aviona

Održan sastanak na kojem je razmatrano kako cijeli projekat realizirati na najbolji način

26.09.2023. 15:00
  • Podijeli:
aerodrom_sarajevo - ex yu aviation-63b3fc9164994.webp Foto: Ex-Yu aviation

Međunarodni aerodrom Sarajevo ima namjeru da u skladu sa kontinuiranim povećanjem broja putnika na godišnjem nivou, povećava i nivo usluge, odnosno da omogući da se obavljaju operacije i sa većim tipovima aviona, čime se otvaraju mogućnosti za duže letove i druge udaljenije destinacije.

U tom pravcu aerodrom je iskazao namjeru da se za potrebe proširenja operacija tokom čitave godine omogući slijetanje i polijetanje aviona kategorije E, za šta naručena Aeronautička studija o mogućnostima produženja poletno-sletne staze kao i povećanje kategorije ILS-a (instrumental landing system).

U petak 22.09.2023.  je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo organizovan sastanak sa predstavnicima BHANSA-e i BHDCA, na kojem se diskutovalo o predmetnoj Studiji, prenosi Biznisinfo.ba.

Cilj sastanka je bio da se utvrde aktivnosti koje bi svako od učesnika trebao poduzeti, da bi se zahtjevi iz studije realizovali na najbolji mogući način.

Svi učesnici sastanka su učestvovali u diskusiji i došli do zajedničkog zaključka da ovakva razmjena znanja je korisna za sve učesnike i vodi ka uspješnoj realizaciji zajedničkih projekata.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()