Korak po korak: Evo kako živjeti od YouTubea

Ovo može predstavljati izazov za one koji traže stabilnost i predvidljivost u svojim finansijama

17.09.2023. 08:00
  • Podijeli:
youtube-anadolija.jpg
Živjeti od YouTubea je ostvarivljivo, ali to je privilegija rezervisana za rijedak broj srećnika čiji sadržaj neprestano privlači masu ljudi. 

Magična granica za bezbrižan život na ovoj platformi obično broji oko milion pretplatnika, piše ICT Business.

Sada se pitate, koliko zapravo zarađuju kreatori sadržaja na YouTubeu s milion ili više pretplatnika na svom kanalu? Taj podatak otkriva Nate O’Brine, koji se stručno bavi finansijskim temama. S više od 1,3 miliona pretplatnika, tvrdi da je prošle godine ostvario zaradu od otprilike 440.000 američkih dolara.

Takođe, treba napomenuti da je najveći iznos koji je zaradio u jednom mjesecu iznosio oko 54.000 dolara, dok je najmanja mjesečna zarada iznosila oko 14.000 dolara, što ukazuje na znatne varijacije u prihodima. Ovo može predstavljati izazov za one koji traže stabilnost i predvidljivost u svojim finansijama, posebno prilikom planiranja investicija i sličnih aktivnosti. Važno je napomenuti da je moguće izuzetno dobro živjeti s toliko pretplatnika na svom kanalu.

Kako biste postigli taj nivo, morate krenuti od početka. Prvi korak je prijava za Partner Program, gdje morate dostići minimalno 500 pretplatnika na kanalu, objaviti najmanje tri video sadržaja te prikupiti 3000 sati pregleda videa u posljednjih godinu dana ili tri miliona pregleda na YouTube Shorts sadržaju.

  • Podijeli: