U sprint kvalifikacijama pred trku za Veliku nagradu Austrije slavio je Max Verstappen

Kvalifikacije obilježio i debakl Mercedesa

01.07.2023. 13:28
  • Podijeli:
Max Verstappen Monaco Grand Prix foto Reuters-64736eb041d53.webp Foto: Reuters

U sprint kvalifikacijama pred trku za Veliku nagradu Austrije slavio je Max Verstappen, vozač Red Bulla.

U kvalifikacijama za drugu sprint trku ove sezone potpunu dominaciju pokazao je Verstappen, a sa druge strane je kvalifikacije obilježio i debakl Mercedesa.

Max je sprint kvalifikacije završio u vremenu 1:04.440, a drugu poziciju zauzeo je Sergio Perez (+0.493).

Prate ih Lando Norris, Niko Hulkenberg, Carlos Sainz, Charles Leclerc, Fernando Alonso, Lance Stroll, Esteban Ocon i Kevin Magnussen.

Kišni uslovi pratili su sprint kvalifikacije, a u prvom dijelu je već Sainz prijavio probleme sa bolidom.

Katastrofa Mercedesa počela je eliminacijom Luisa Hamiltona u Q1 zbog lošeg upravljanja vremenom, a tada se za jednu hiljaditinku provukao Leclerc, koji je također mogao da bude eliminisan.

U drugom dijelu kvalifikacija iznenađenje je bio George Russell koji je bio na 15. mjestu i koji zbog problema sa hidraulikom kasnije nije vozio drugi dio, a kao najveće pozitivno iznenađenje istakao se Hulkenberg na četvrtom mjestu.

Sprint trka u Austriji vozi se u subotu od 16 sati i 30 minuta uz ekskluzivan prijenos na Sport Klubu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()