Zverev "otpuhao" Alcaraza i otišao u polufinale Australian Opena

Dominantna igra Nijemca

24.01.2024. 15:37
  • Podijeli:
zverev reuters-65b120b4ae289.webp Foto: Reuters

Njemački teniser Alexander Zverev plasirao se u polufinale Australian Opena i to zahvaljujući iznenađujućoj pobjedi nad drugim teniserom svijeta Carlosom Alcarazom iz Španije, bilo je 3:1 po setovima.

U dvoboju koji je trajao više od tri sata Zverev je dominantnom igrom ostvario plasman među četiri najbolja tenisera prvog Grand Slama sezone i u petak će se boriti za plasman u finale.

Što se tiče meča, Zverev je u potpunosti dominirao. U drugom gemu prvog seta Zverev je iskoristio prvu brejk loptu i poveo s 2:0 da bi u šestom još jednom oduzeo servis svom protivniku i onda potom sigurno servirao za prednost 1:0 u setovima.

Alcaraz je u šestom gemu drugog seta imao dvije uzastopne brejk šanse koje nije iskoristio, ali jest zato Zverev koji je u sljedećem gemu oduzeo servis svom današnjem protivniku i poveo sa 4:3, a onda i u devetom gemu još jednim brejkom potvrdio osvajanje drugog seta.

Nijemac je u četvrtom gemu trećeg seta iskoristio treću brejk loptu i poveo sa 3:1 da bi u devetom gemu servirao za meč i prolazak u polufinale. Alcaraz je došao do brejk lopte koju je i iskoristio te smanjio prednost Nijemca na 5:4 nakon čega su oba igrača zadržala svoj servis te je susret otišao u tie break gdje je uspješniji bio Alcaraz koji je odveo susret u četvrti set.

Već na samom startu četvrtog seta Zverev je uspio oduzeti servis svom protivniku i povesti sa 1:0 nakon čega je Alcaraz iskoristio drugu brejk šansu i automatski vratio izgubljeni servis. Na novu priliku za brejk se čekalo do devetog gema kada je Nijemac imao dvije uzastopne brejk šanse, iskoristio je prvu od njih i potom ponovo došao u priliku da servira za meč. Sada je za razliku od trećeg seta bio uspješniji i plasirao se u polufinale prvog Grand Slama sezone.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()