Vimbldon organizuje sutra specijalnu ceremoniju za Federera

Švajcarac ima najviše titula na najznačajnijem teniskom turniru

03.07.2023. 17:50
  • Podijeli:
Rodžer Federer out_Tanjug-1664011726997.webp Foto: Tanjug

Organizatori Vimbldona saopštili su da će u utorak na posebnoj ceremoniji odati priznanje Švajcarcu Rodžeru Federeru, koji je osam puta u karijeri trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Engleske, prenosi AP.

Federer je prošle godine završio igračku karijeru, a Švajcarac će se sutra pojaviti na centralnom terenu Vimbldona.

"Federer će biti sutra sa nama i imaćemo priliku da mu odamo počast za sve što je ovdje učinio. Imaćemo trenutak tokom kojeg ćemo slaviti njegova dostignuća i reći mu hvala za sve uspomene", izjavila je predsjednica Al Ingland kluba Seli Bolton.

Na ceremoniju je pozvana i legendarna američka teniserka Serena Vilijams, koja neće moći da prisustvuje svečanosti zbog trudnoće.

"Želimo joj puno sreće u nastavku trudnoće i nadamo se da ćemo je možda vidjeti sljedeće godine", rekla je Bolton.

Serena Vilijams je sedam puta osvojila Vimbldon u singl konkurenciji. Ona je šest puta trijumfovala u ženskom dublu, kao i jednom u miks dublu na Otvorenom prvenstvu Engleske. Američka teniserka je prošle godine okončala tenisku karijeru.

Federer je osvajao najznačajniji teniski turnir osam puta, po čemu je rekorder, ali mu Srbin Novak Đoković "diše za vratom", sa sedam pehara i prilikom da se ove godine izjednači na tronu sa Švajcarcem.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()