Trijumf ohrabrenja: Đoković u trokoraku riješio Dimitrova

Pobjeda u tri seta ohrabruje pred najvažnije bitke, baš kao i podatak da je Nole još jedan meč uspio da "izgura" sa evidentnim bolom u zadnjoj loži

21.01.2023. 12:22
  • Podijeli:
Novak Đoković AusOpen Melburn_Aaron Favila AP Tanjug-63cbbe38cf7b9.webp Foto: Aaron Favila / AP / Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena pošto je u trećoj rundi na pleća bacio upornog Grigora Dimitrova.

Pobjeda u tri seta 7:6 (7), 6:3, 6:4 ohrabruje pred najvažnije bitke, ali i podatak da je Nole još jedan meč uspio da "izgura" sa evidentnim bolom u zadnjoj loži.

U četvrtfinalu slijedi bitka protiv Aleksa de Minaura, koji je lako eliminisao Benžamina Bonzija, 7:6 (0), 6:2, 6:1.

Favorit je sjajno počeo meč - bejkom. Već u prvom gemu natjerao je Bugarina da griješi, da se muči i za to je nagrađen početnim vođstvom.

Srbin je rutinski čuvao svoj servis, a onda stekao tri set lopte na servis Dimitrova. Nijednu nije iskoristio, što je skupo platio - gubitkom servisa.

Maratonski set je tako stigao do taj-brejka u kojem su oba protivnika imali svoje šanse. Pa ipak, Nole je pokazao zašto je mentalno najčvršći igrač u istoriji.

Vezao je tri vrhunska poena, poveo, skinuo teret sa pleća, a rivalu poljuljao samopouzdanje.

Bio je to ključni detalj velike bitke. Jer, nakon toga sve je bilo lakše po Novaka. U drugoj dionici servis ga je dobro služio, baš kao i ritern, kojim je ozbiljno ugrožavao Dimitrova.

Uspio je da ga "brejkne" u šestoj igri nakon čega je rutinskom igrom sačuvao prednost za sigurnih 2:0.

Čini se da su bugarski takmičar tada mentalno "raspao". Srbin je treći set otvorio brejkom, potom ga potvrdio pa još jednom oduzeo servis Grigoru.

Bio je to početak kraja. Istina, Dimitrov je odgovorio brejkom, ali je Đoković uzvratio istom mjerom. Poveo je 4:1, a onda zabrinuo armiju navijača uzimanjem medicinskom tajm-auta.

Zadnja loža jeste bila briga, kretanje je bilo otežano, nervoza prisutna, međutim, Nole je još jednom pokazao kakav je borac te je u velikom stilu prošao u drugu sedmicu grend slema na kojem juri jubilarnu, desetu titulu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()